WILLIAM KNOBBOUT TE BUREN, GESLAAGD VOOR MEESTER WORSTMAKER
Persbericht 2014
De opleiding Meester Worstmaker was een initiatief van het Worstmakers Gilde, een landelijke stichting van ambachtelijke slagers met als doelstelling: het maken van worst en vleeswaren van topkwaliteit.
Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen, was voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren kwamen daarbij uitvoerig aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, de perfecte ambachtelijke afwerking van de worst en vleeswaren en het juiste gebruik van kruiden en specerijen werd behandeld. Het ging immers om de kwaliteit en de uitstekende smaak. En de consument kreeg zo het beste van het beste.
Vijf toetsen moesten door de deelnemers worden afgelegd, zowel theoretisch als praktisch. Zo’n toets kon je gerust een ‘meesterproef’ noemen. Om het diploma te behalen en de felbegeerde Gildespeld te ontvangen, dienden worst en vleeswaren van onberispelijke kwaliteit te zijn.
William Knobbout, worstmaker van Gildeslager Knobbout te Buren, had zijn uitstekende vakmanschap bewezen en was geslaagd voor Meester Worstmaker. De speld was op 17 januari 2014 in Vianen uitgereikt door Tom Egbers, bekend van o.a. NOS Studio Sport.
Een titel om met recht trots op te zijn!